follow di INSTAGRAM @almarivitamin

follow di INSTAGRAM @almarivitamin
Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Search This Blog

Cara pilih Vitamin E yang betul

Adakah vitamin E anda mempunyai kriteria seperti di bawah? Sila rujuk label vitamin E anda sekarang.

1. Pilihkan vitamin E yang bersumber semulajadi. Biasanya, sumber boleh ditentukan melalui label makanan tambahan.Huruf "d" yang kecil menunjukkan sumber semulajadi (d-alfa-tocoferol).

Satu huruf "I" atau "dI" yang kecil biasanya menunjukkan sumber tiruan atau sumber kimia. (I-alfa-tokoterol atau dI-alfatokoferol).

Mengapa pilih sumber semulajadi??  Sebabnya ianya lebih mudah digunakan oleh tubuh badan berbanding sumber tiruan. Kacang soya merupakan sumber terbaik bagi vitamin E semulajadi.

2. Carikan perkataan "mixed tocopherol" atau "mixed tocopherol concentrate" dalam label. lni menunjukkan campuran baik antara alfa-tokoferol dengan lain-lain tokoferol yang wujud dalam alam semulajadi.

3. Pilihkan makanan tambahan vitamin E yang juga membekalkan selenium.
Kesan vitamin E dengan selenium adalah bersifat sinergistik -- iaitu, jika diserap bersama, keberkesanan setiap vitamin itu saling dipertingkatan oleh satu sama lain.

** rujukan dari buku DR BRUCE MILLER

anda pasti vitamin e yang anda gunakan sekarang berunsurkan semulajadi? jika tidak bertukarlah kepada Vitamin E yang berkualiti tinggi seperti Vitamin E Shaklee.dapatkan Vitamin E Shaklee hari ini kerana ia berunsurkan semulajadi dan lengkap dengan selenium.

Dapatkan dengan harga menarik daripada saya. Hubungi saya ladysue di 014.888.4894 atau email di ladysuerauf@gmail.com


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen anda..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...