follow di INSTAGRAM @almarivitamin

follow di INSTAGRAM @almarivitamin
Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Search This Blog

Loading...

Info Ringkas Vitamin Minggu Ini

Info Ringkas Vitamin Minggu Ini
Dapatkan GLA Complex anda hari ini. Klik gambar untuk pembelian.

6 benda WAJIB kena bawak balik kampung


Mesti semua tak sabar nak balik kampung kan?? Selepas sebulan berpuasa, bulan Syawal la bulan yang ditunggu-tunggu sebab masa ni lah berkumpul dengan sanak saudara, makan makanan sedap-sedap, ziarah menziarahi sahabat handai kan. Masa ni jugaklah, kadang-kadang kita mengabaikan kesihatan diri sendiri dan keluarga. Ada yang cirit birit la, demam, batuk, selsema, sakit perut dan macam-macam lagi. Maklumlah, makan sedap-sedap, lepas tu berziarah sana sini, mungkin kita terlalai seketika.

Oleh itu kita harus sediakan payung sebelum hujan. Kata orang mencegah lebih baik daripada mengubati.
Mari kita lihat senarai suplemen yang sesuai untuk dibawa balik kampung nanti.


Anda boleh pilih mana-mana set yang sesuai dengan anda.
  1. Detoks untuk menyingkirkan toksin dan membersihkan usus - DTX Complex @ Herblax  + Alfalfa Complex.
  2. Untuk membakar lemak dan  mengawal kolestrol - Lecithin + Omega Guard + Garlic Complex.
  3. Untuk keselesaan perut, manalah tahu kembung perut ke masuk angin ke kan. - Peppermint Ginger.
  4. Nak glowing cantik jelita di hari raya - Collagen Powder @ ESP + Vitamin C
  5. Untuk kuatkan sistem imun dan mengelak serangan penyakit - Nutriferon + Vitamin C.
  6. Untuk kesihatan secara menyeluruh, sesuai dihadiahkan untuk ibu bapa tercinta - VIVIX. 
Kata orang beringat sebelum lupa.. sama-samalah kita menjaga kesihatan.

 
Berminat?? Boleh hubungi saya untuk pembelian produk dan menjana pendapatan.
Lady Sue Rauf
sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
Instagram : @almarivitamin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

VIVIX Hadiah Kesihatan buat Ibu Bapa Tercinta

Alhamdulillah sejuk hati bila mendengar anak-anak mengambil berat kesihatan ibu bapa mereka.Seringkala saya ditanya dengan soalan "sis, Vivix sesuai tak untuk sakit darah tinggi, saya nak beli untuk mak saya".
Ada juga yang memberi maklumbalas kepada saya "sis, Alhamdulillah sejak ayah saya ambil Vivix, kesihatan dia bertambah baik.. dia pun dah boleh solat berdiri sekarang, syukur sangat-sangat sis".
Alhamdulillah, saya bersyukur sangat-sangat dapat membantu anda semua memperbaiki taraf kesihatan sekeluarga. Kalau dulu, kita sering hadiahkan ibu bapa kita dengan barang-barang seperti pakaian, jam, belanja makan, apa kata kali ini kita hadiahkan pulak dengan "kesihatan". Apa kata orang, mencegah lebih baik daripada mengubati.
Kenapa ramai sangat anak-anak yang suka belikan Vivix untuk ibu bapa mereka?? Mari kita lihat apa kebaikan Vivix.



  1. Vivix dapat membantu mengurangkan risiko penyakit diabetes. Malah daripada testimonial pelangggan hasil pengambilan Vivix, terdapat penurunan bacaan gula di dalam badan.
  2. Vivix juga dapat meningkatkan kesihatan sendi dan buah pinggang. Hasil daripada pengambilan Vivix, di antara testimonial yang saya perolehi adalah, tiada lagi sakit lutut dan alhamdulillah daripada solat duduk, ada yang dah boleh solat berdiri. Syukur sangat.
  3. Vivix juga membantu untuk mencegah serangan kanser. Ini kerana Vivix membantu untuk meningkatkan pertahanan sel-sel badan dan memperbaiki sel-sel rosak. Secara tidak langsung, ia membantu badan untuk 'menolak' sel-sel jahat.
  4. Vivix juga membantu untuk mengurangkan risiko penyakit jantung. Bagi anda yang menghidap darah tinggi, kolestrol tinggi, suka makanan berlemak, Vivix adalah sesuai untuk anda kerana ia dapat membantu mencegah keradangan dan merendahkan tahap kolestrol dalam badan yang menjadi punca kepada penyakit jantung & kardiovaskular seperti strok dan serangan sakit jantung.
  5. Vivix juga dapat membantu meningkatkan kesihatan sistem imun badan. Ia membantu badan kita untuk menangkis serangan penyakit sepert selsema, demam, batuk dan sebagainya.
  6. Vivix juga dapat membantu meningkatkan kesihatan mata dan mencegah penyakit mata seperti glaukoma, katarak dan sebagainya.
  7. Vivix juga membantu mengelak risiko serangan lupa atau Alzheimer. Ini kerana Vivix membantu sel-sel otak untuk berfungsi dengan baik.
  8. Dengan mengamalkan Vivix juga, ia membantu untuk kekal awet muda sebab Vivix bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksidan
Pendek kata, Vivix sesuai untuk kesihatan secara menyeluruh. Sebab itu, ramai yang gemarkannya kerana ia mudah di ambil dan rasanya yang enak iaitu hasil gabungan daripada anggur muscadine, lobak ungu, buah eldeberry dan polygonum cuspidatum (knotweed jepun). Gabungan 4 tumbuhan semulajadi inilah yang menjadikan Vivix cecair yang digemari ramai dan membantu ramai orang meningkatkan kesihatan mereka.

Sempena bulan Ramadhan & Syawal yang bakal tiba ini, apa kata kita hadiahkan Vivix buat ibu ayah kita yang tercinta. InsysAllah, amal bakti yang kita taburkan pada orang tua kita, memastikan orang tua kita sihat sejahtera akan mendapat balasan yang baik di sisi Allah.

Setiap pembelian 2 botol Vivix akan mendapat keahlian PERCUMA.

Jom dapatkan VIVIX anda sekarang!!

Berminat?? Boleh hubungi saya untuk pembelian produk dan pendaftaran ahli.
Lady Sue Rauf sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
Facebook : Lady Sue Rauf
Facebook Page : ALMARI VITAMIN
Instagran : @almarivitamin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

RESEPI ESP BLENDED


Well, ramai yang sukakan ESP bukan sahaja disebabkan banyak khasiat dan kebaikan, tetapi juga disebabkan rasanya yang sedap. Tetapi ada jugak yang tak boleh minum ESP begitu sahaja. Ikut tekak masing-masing kan..

Saya akan share pelbagai resepi ESP yang anda boleh cuba di rumah. Sangat senang dan mudah untuk anda buat sendiri.

Selain daripada air kosong, anda juga boleh minum ESP dengan gabungan minuman-minuman seperti :

1. Jus buah - recommended jus oren.
2. Ribena
3. Nestle Bliss Yogurt Drink
4. Low Fat Milk
5. Air Soy
6. Air Milo



Anda juga boleh mencuba minum ESP bersama dengan Performance Drink Shaklee. Kalau saya memang suka campur dengan PD. Sangat menyegarkan. Lebih-lebih lagi kalau sejuk-sejuk.




Cara untuk minum ESP adalah :

1. Masukkan air kegemaran anda ke dalam bekas minuman atau shaker. Pastikan air tersebut suam atau sejuk sahaja. Kemudian masukkan 1 sudu besar ESP ke dalam air dan shake sehingga sebati. Kemudian bolehlah minum seperti biasa.

Selain itu anda juga boleh buat ESP BLENDED dengan air kegemaran anda. Caranya :
1. Masukkan ais ke dalam blender. Masukkan 1 sudu atau 2 sudu ESP, kemudian masukkan sedikit low fat milk dan kemudian masukkan buah-buahan kegemaran anda seperti KURMA, BUAH NAGA, BUAH RASBERI. Kemudian, masukkan sedikit air dan blend sehingga adunan sebati. Boleh dinikmati sejuk-sejuk.

Menarik bukan. anda boleh cuba resepi ESP ini mengikut kreativiti anda.

Oppss.. ada satu lagi.. ESP juga boleh dinikmati bersama dengan CINCH SHAKE SHAKLEE untuk weight management. Sangat membantu untuk anda yang sedang berdiet kerana ia sangat mengenyangkan.
Kalau tak percaya, anda patut cuba hari ini. Lebih-lebih lagi sekarang ESP tengah terlajak laris.



Berminat?? boleh hubungi saya untuk dapatkan produk kegemaran anda

Lady Sue Rauf
sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

4 JENIS MAKANAN YANG BOLEH MERANSANG PENGHASILAN SUSU IBU

Sesetengah wanita mendapati mereka tidak mempunyai susu ibu yang mencukupi untuk menyusukan bayi mereka dengan jayanya. Makanan yang kita makan sedikit sebanyak mempengaruhi kuantiti susu ibu yang ada. Jadi memahami keperluan nutrisi anda dapat membantu anda untuk mengetahui sama ada anda mempunyai susu ibu yang cukup atau tidak. Selain itu, ibu-ibu kena faham konsep demand vs supply, yang bermaksud lebih kerap bayi anda menyusu, maka lebih banyak susu anda akan terhasil.

Diantara 4 jenis makanan yang membantu dalam penghasilan susu ibu adalah :

MAKANAN KAYA PROTEIN

Secara teori, lebih kerap anda menyusukan bayi, lebih banyak susu anda akan terhasil.Walaubagaimanapun, sesetengah ibu memerlukan ‘bantuan’ untuk menghasilkan kuantiti susu yang banyak. Susu ibu kaya dengan protein, jadi anda memerlukan protein di dalam diet anda untuk membanyakkannya. Anda boleh makan makanan yang kaya protein seperti daging, makanan laut, telur atau makanan berasaskan tenusu. Soya & kekacang juga adalah sumber makanan protein yang baik.



SAYURAN MERAH, JINGGA & HIJAU TUA

MOBI  MotherhoodInternational  menyenaraikan sayuran yang berwarna merah, jingga dan hijau adalah makanan yang boleh meransang penghasilan susu ibu. Warna sayuran merah & jingga itu terhasil daripada beta carotene, salah satu nutrient penting semasa penyusuan susu ibu. Manakala sayuran berwarna hijau kaya dengan mineral, vitamin & enzim.Kesemua ini bukan sahaja dapat meransang penghasilan susu tetapi membantu bayi untuk kekal sihat & cergas. Lobak merah, ubi bit, keledek, keladi adalah contoh terbaik sumber makanan yang kaya dengan carotene. Sayur bayam, brokoli,kucai adalah salah satu sumber makanan berwarna hijau.Vitamin A di dalam sayuran jingga dan merah dapat memberi kebaikan kepada mata anda dan juga bayi, melindungi penglihatan dan menjauhi daripada jangkitan mata.
Vitamin B di dalam sayuran hijau pula kaya dengan asid folik dan membantu untuk kesihatan saraf. Selain itu, vitamin B membantu ibu-ibu untuk mengawal tekanan dan stress.


 MAKANAN TINGGI SERAT
Anda memerlukan kalori yang banyak untuk menghasilkan susu ibu yang secukupnya. Makanan tinggi serat selalunya membantu anda untuk menghasilkan kalori tambahan yang anda perlukan. Pilihlah makanan serat seperti oat, pasta atau roti. Anda juga boleh mendapatkan serat daripada kentang. Makanan tinggi serat ini selain membantu meningkatkan penghasilan susu ibu, ia juga membantu mengatasi masalah sembelit.


MAKANAN TINGGI KALSIUM
Salah satu komposisi susu ibu adalah kalsium. Anda memerlukan kalsium yang mencukupi untuk membantu anda menghasilkan susu ibu yang mencukupi. Anda boleh mendapatkan kalsium daripada tofu, keju, susu atau yogurt. Kalsium membantu untuk kesihatan tulang yang berpanjangan kerana penyusuan bayi sedikit sebanyak menyusut ketika anda menyusukan bayi. Penyusuan bayi mengubah cara badan anda menyerap kalsium yang mana ia menyumbang kepada penyusutan jisim tulang untuk beberapa bulan pertama penyusuan bayi. Jadi sangat penting untuk anda mengambil makanan tinggi kalsium di dalam diet anda. Selain kesihatan tulang, kalsium juga penting untuk kesihatan gigi. 



Berminat dengan SET PENYUSUAN SHAKLEE yang lengkap dengan Vitamin B Complex, Vitamin C, Multivitamin dan Multimineral, Protein & Kalsium?? 

untuk pembelian boleh klik di sini

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=785ca71d2c85e3f3774baaf438c5c6eb



boleh hubungi saya untuk dapatkandaripada saya
Lady Sue Rauf : sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com 
facebook : Lady Sue Rauf 
facebook page : ALMARI VITAMIN 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

10 SEBAB KENAPA RAMAI ORANG SUKA SANGAT DENGAN SHAKLEE NI.

 Ramai yang tanya saya kenapa sekarang ni ramai sangat orang jadi ahli Shaklee.. well boleh dikatakan sana sini orang bersembang tentang Shaklee.. ha.. kalau nak tahu apa sebabnya.. cuba baca 10 sebab di bawah. actually banyak lagi sebab kenapa orang suka.. tapi ini adalah top 10 reasons la.. kalau tak percaya.. cuba tanya dengan pengedar Shaklee yang lain.. saya pasti mereka akan bagi jawapan yang sama..

10 sebab kenapa ramai orang suka sangat dengan SHAKLEE nih adalah :

1.Nak daftar ahli sangat mudah dan murah iaitu RM 65 sahaja (tidak termasuk kos pos untuk member kit). Keahlian pula seumur hidup. Tak perlu modal besar, tak perlu nak buat loan bank, tak perlu nak beli stok bagai.
2.Bila jadi ahli, kita dapat diskaun untuk produk-produk dia dalam 15-20%. Lepas tu, setiap bulan ada promosi produk yang kita boleh dapatkan dengan harga yang sangat murah dan berbaloi.
3.Kalau dah jadi ahli terpulang kepada kita, samaada nak jadi ahli untuk makan sendiri atau nak buat bisnes sambil-sambil tambah kewangan keluarga pun boleh.
4.Shaklee pulak ada banyak killer product dan pelbagai set kesihatan untuk semua golongan umur dari kecik sampai la besar. Contohnya Shaklee ada set kecantika, set mengandung, set kurus, set berpantang, set kanak-kanak, set kesuburan dan macam-macam set lagi yang ada.
5.Shaklee pulak sentiasa ada jaminan untuk produknya kerana Shaklee ada pusat research dia sendiri. Sebelum nak hasilkan produk, team R&D Shaklee akan study betul-betul, dapatkan paten, dapatkan sijil halal bagi menjamin kualiti produknya.
5.Shaklee yang dah 50 tahun bertapak sangat mementingkan penggunanya terutama sensitiviti orang Islam. Sijil HALAL akan dikeluarkan oleh ISA (Islamic Services of America http://www.isaiowa.org/) yang mana sudah diiktiraf oleh pihak JAKIM.Jadi gunakan Shaklee tanpa was-was
6.Bagi yang ingin serius berbisnes dalam SHAKLEE, sistem marketingnya sangat adil dimana semua orang mempunyai peluang sama rata untuk berjaya dalam Shaklee. Semua ada peluang untuk menjana kewangan 2 angka, 3 angka, 4 angka, 5 angka malah 6 angka pun ada. Dalam sistem Shaklee tiada istilah dowline mengkayakan upline ini kerana downline pun boleh mencapai pangkat yang lebih tinggi daripada upline-nya.
7.Shaklee menawarkan 3C kepada ahlinya yang layak iaitu  CASH BONUS, CAR BONUS, CONVENTION atau percutian dalam negara atau luar negara. Alhamdulillah saya sendiri sudah merasa ketiga-tiga C ini. Bagi yang layak, cash & car bonus akan diperolehi setiap bulan manakala Convention atau percutian diadakan setahun sekali. Bagi yang beragama Islam, percutian Umrah juga ditawarkan kepada yang layak.
8. Selain itu juga, banyak jugak insentif lain yang ditawarkan kepada pengedar Shaklee yang sah dan layak. Insentif selalunya berbentuk cash bonus, product voucher dan lain.
9. Shaklee jugak menyediakan latihan, bengkel, kelas-kelas nutrisi kepada pengedarnya yang sah. Setiap bulan Shaklee akan mengadakan latihan di negeri-negeri berlainan di Malaysia.
10. Dan yang paling penting, support group yang istimewa especially sesiapa yang jadi ahli di bawah jaringan kami akan ada access kepada support group yang SUPER ISTIMEWA yang mana ramai orang teringin nak masuk. Ini kerana support group ini memainkan peranan penting kerana dalam jaringan kami banyak tips-tips menarik, rahsia kejayaan untuk mengembangkan lagi bisnes Shaklee dikongsikan bersama. Dan tips ini adalah eksklusif yang mungkin tiada dalam jaringan yang lain.

Ini adalah diantara 10 sebab kenapa ramai sangat orang suka dengan Shaklee sekarang. Boleh dikatakan fenomena Shaklee. Dan kebanyakan yang jadi ahli sangat tertarik kepada keberkesanan produk dan marketing plannya yang sangat adil. Bersedia untuk mengubah kehidupan anda?? Dengan Shaklee pasti ada jalan untuk anda.. ramai yang dah berjaya dan terbukti, pasti ada rezeki untuk anda juga.

Berminat untuk mendaftar jadi ahli?? boleh hubungi saya
Lady Sue Rauf sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
Instagram : ALMARIVITAMIN

Dapatkan Pengedar Shaklee di seluruh Malaysia & Brunei Darussalam

Bagi anda yang suka mendapatkan produk Shaklee secara COD, anda boleh menghubungi pengedar-pengedar yang sah yang berada di sekitar kediaman anda.Sambil-sambil tu boleh dapatkan khidmat konsultasi sekali. Nak jadi ahli pun boleh..



PENGEDAR SHAKLEE SELURUH MALAYSIA & BRUNEI DARUSSALAM


JOHOR BAHRU

Pontian
Nur Nazihah (0107663485)
FB Page : KEDAI CIK NAB
Blog : http://kedaiciknab.blogspot.com
Instagram : kedaiciknab

Johor Bahru
Nurul Husna Dali (017-718 7881)
FB page: Husna Healthy & Beauty
Blog: http://husnahealthybeauty.blogspot.com/

Batu Pahat
Juwareha Ishak (0197445175)
FB Page: VITALUV
Blog: http://vitaluv.blogspot.com

Skudai
Nor Izwani Binti Daud (0133941605)
 ID : 908282
 FB Page : Izwani Daud / Anjung Vitamin Sihat (Fanpage)


KEDAH

Kedah
Ruby Harun (019-5690004)
FB Page : Beauty Daisy
Blog : http://beautydaisy.blogspot.com
Instagram : beautydaisy84

Ema Bakri (012-225 5011)
FB Page: Suplemen Famili Sihat 
Blog: http://suplemenfamilisihat.blogspot.com
COD: Sg Petani, Gurun, Yan

Kulim,Mahang,Selama,
Fadil Shafridiana (010-4641897/010-3872408)
FB Page : Fadilmaizatulshafridiana


KELANTAN

Jeli,Tanah Merah,Machang,Pasir Mas,Kota Bharu
Nur Shyda Harun (0174107885)
FB PAGE : Anggerik Desa Online Store


MELAKA
Melaka Tengah ( Bandar Melaka )
Irwati binti Azami (016-6706183 / 011-19382466)

Zariah Juss (012-8475100)


NEGERI SEMBILAN
Rembau Most Wanted
NUR AZLIZAN AZAZIAN (018-2579795)
FB Page : SUPLIMENT TERBAIK

Port Dickson
FuzianiPuad (013.2720888) | Fuez (013.2007700)
FB Page           : Pocket Vitamin
Blog                : http://pocketvitamin.blogspot.com


PERAK
Hutan Melintang
Nur Nadirah Binti Baharudin (017-6909462)

Taiping
Mazlin Binti Mahamudin (017-5500757)
FB Page : My e-Shaklee

Teluk Intan
FuzianiPuad (013.2720888) | Fuez (013.2007700)
FB Page           : Pocket Vitamin
Blog                : http://pocketvitamin.blogspot.com


PERLIS

Perlis
Nur Nazihah Ahmad (010-7663485/010-7603485)
FB Page : KEDAI CIK NAB
Blog : http://kedaiciknab.blogspot.com
Instagram : kedaiciknab

Nurul Husna Dali (017-718 7881)
FB page: Husna Healthy & Beauty
Blog: http://husnahealthybeauty.blogspot.com/

Dhirnafira  (013-4777448)

Ema Bakri (012-225 5011)
FB Page: Suplemen Famili Sihat
Blog: http://suplemenfamilisihat.blogspot.com


PULAU PINANG
Bayan Lepas
Nurul Ayuni Binti Shafie
FB : VITAMIN CIK KETAM
Instagram : ayunishafie


SABAH
Kota Kinabalu
Herisa Philip Lugo (012-8936990)
FB Page : Sasa Boutique
FB : Sasa Siew

Labuan
Mahyun Mahbang (019 8179215)
FB Page : MULYA VITAMIN
Instagram : mahyunm

SARAWAK
Kuching
Ermida Binti Ngatdiman   (016-8959738)
FB Page : zeemieyzal beauty
FB : Amy Ermieyda Ngatdiman

Siti Aishah Binti Abdullah (016-8548826)
FB : Maduchoclate bella

Khairunnisa Mahrop (019-9700454)
FB : Beauty Secret

Miri
Ni Na Hairani (010.982.76.46)
FB Page : Ni Na Hairani/QShaklee

Sibu
Herisa Philip Lugo (012-8936990)
FB : Sasa Siew
FB Page : Sasa Boutique

Mukah/Balingian/Dalat
Herisa Philip Lugo (012-8936990)
FB : Sasa Siew
FB Page : Sasa Boutique


SELANGOR
Klang
Hanisah (019.206.7842)
FB Page : My Hafiy Outlet
Blog : http://myhafiyoutlet.blogspot.com/

Klang/Port Klang
Nur Nadirah Binti Baharudin (017-6909462)

Nor Hafizah Abd Muttalib (019-2119262)
FB Page : Anoy Pokkonoy

Shah Alam
Nur Nazihah (0107663485) FB Page : KEDAI CIK NAB
Blog : http://kedaiciknab.blogspot.com
Instagram : kedaiciknab

Hanisah (019.206.7842)
FB Page : My Hafiy Outlet
Blog : http://myhafiyoutlet.blogspot.com/

Ija Ramli (013 5150155)
FB Page : auravitamin.com 
Blog : http://ohvitaminmama.blogspot.com
www.auravitamin.com

Puncak Alam/Saujana Utama
Ija Ramli (013 5150155)
FB Page : auravitamin.com 
Blog : http://ohvitaminmama.blogspot.com
www.auravitamin.com

Kelana Jaya
Ija Ramli (013 5150155)
FB Page : auravitamin.com 
Blog : http://ohvitaminmama.blogspot.com
www.auravitamin.com

Petaling Jaya
FuzianiPuad (013.2720888) | Fuez (013.2007700)
FB Page           : Pocket Vitamin
Blog                : http://pocketvitamin.blogspot.com

 
KUALA LUMPUR

Bangsar, Pantai Dalam
Munzir  (013 5150151)
FB Page : auravitamin.com 
Blog : http://ohvitaminmama.blogspot.com

Hanisah (019.206.7842)
FB Page : My Hafiy Outlet
Blog : http://myhafiyoutlet.blogspot.com/

Cheras/Ampang
Mazliana Mazlan (0124363055)
FB : Mazliana Mazlan / Mazril Closet

Sungai Besi, Bandar Tasik Selatan
Sari albakri (012 3117349)
FB Page: vitamin Suri Shoppe & aiyang disayang
Blog: http://aiyangdisayang.blogspot.com/


BRUNEI DARUSSALAM
Ni Na Hairani (010.982.76.46)
FB Page : Ni Na Hairani/QShaklee


Anda boleh menghubungi pengedar di atas untuk mendapatkan produk Shaklee Kegemaran anda. Kalau ada yang nak jadi ahli pun boleh daftar dengan mereka dan anda akan mendapat ID Keahliaan dengan kadar yang segera.

Alfalfa dan Vitamin C rawat masalah resdung dan sinus

Saya ni kan memang ada masalah resdung atau sinus dari zaman muda remaja lagi. Saya tak pasti la sejak bila zaman kegemilangan sinus saya ni, tapi satu yang saya pasti kalau dulu setiap pagi mesti bangun tidur bersin dan hidung selsema. Setiap hari kalau masuk ofis atau kawasan berhawa dingin mesti hidung tersumbat dan selsema. Setiap kali pergi refleksologi, mesti tukang urut akan kata awak sinus ni. Sabo jer la.
Kalau penghidap resdung, mesti akan tahu betapa seksanya kalau hidung, mata, telinga, muka rasa gatal dan rasa macam ada benda merayap jer kat muka.
Tetapi sekarang tak lagi..Alhamdulillah, itu kisah silam.. Sinus atau resdung saya akan datang masa-masa tertentu sahaja. Maksudnya bukan setiap hari macam dulu lagi. Satu perubahan yang baik untuk diri saya.
Nak tahu apa yang saya amalkan??

Saya amalkan Vitamin C & Alfalfa Complex. Alhamdulillah sangat membantu.

Vitamin C ni sejenis vitamin larut air dan tak boleh dihasilkan oleh badan kita. Jadi untuk mendapatkan Vitamin C kita perlu mengambilnya dari sumber makanan yang ada. Vitamin C membantu untuk meningkatkan sistem imun badan dan mengawal masalah elergi. Selalunya penyakit resdung ni berkait dengan masalah lain seperti asma, ekzema, elergik dan lelah. Jadi Vitamin C ini secara tidak langsung membantu mengurangkan simptom asma. Vitamin C adalah antioksidan yang membantu sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik dah membantu sel darah putih untuk menghalang serangan bakteria dan kuman yang boleh menjadi punca kepada resdung.

Alfalfa pula adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi seperti Vitamin K,A, C, Niasin, Riboflavin, Asid folik, kalsium, magnesium, zat besi dan banyak lagi. Alfalfa berfungsi untuk mencuci hati, darah dan usus.Ia adalah makanan yang sangat beralkali dan boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid. Selain itu ia boleh membuang toksin dari badan, membersihhkan hati, kolon, darah, mencantikkan kulit dan otot.Alfalfa juga bertujuan untuk melawan alahan yang mana ia memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kuraP, bau badan dan ulat air dengan berkesan.



Banyak lagi khasiat Vitamin C & alfalfa yang berguna untuk kesihatan manusia. anda boleh baca post saya yang sebelum mengenai khasiat Vitamin C & ALFALFA di sini  - Khasiat Vitamin C & Alfalfa  & Alfalfa Rawat Keputihan.

Selain Vitamin C, suplemen lain yang boleh membantu untuk merawat masalah resdung ini adalah Garlic Complex, Zinc Complex & Nutriferon.

Garlic adalah antibiotik yang selamat dan semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka masa panjang bagi meningkatkan sistem imun badan, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman.

Zinc Complex juga boleh membantu meningkatkan sistem imun dan menghalang jangkitan penyakit. Selain itu zinc mampu untuk memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat. Anda boleh baca tentang khasiat zinc yang lain di sini - Cukupkah Zinc anda ?

Nutriferon juga salah satu kegemaran saya kerana ia memang membantu kami sekeluarga terutamanya anak-anak saya. Nutriferon dapat mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari. Ia boleh meransang sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh kuman dan virus yang menjadi punca penyakit. Anda boleh baca pengalaman peribadi saya tentang keberkesanan Nutriferon di sini - Nutriferon legakan batuk, demam & selsema.

Jadi sekiranya anda penghidap resdung atau sinus yang teruk, anda harus cuba amalkan Vitamin C, Alfalfa dan suplemen lain ini yang boleh membantu untuk merawat masalah resdung anda.Kebetulan bulan ini kita ada promosi Alfalfa Complex. Anda boleh dapatkan Set Resdung dengan harga yang istimewa.

Jangan biarkan masalah resdung anda menganggu kehidupan seharian anda. Rawatlah ia segera!

Untuk pembelian SET RESDUNG klik BUY NOW

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3557a86db669836730d946052d988e46


Berminat?? boleh hubungi saya untukkonsultasi, pembelian produk & pendaftaran ahli.
Lady Sue Rauf | Shaklee ID 860721
sms.whatsapp.email : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.