Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Search This Blog

Loading...

Info Ringkas Vitamin Minggu Ini

Info Ringkas Vitamin Minggu Ini
Dapatkan GLA Complex anda hari ini daripada saya dengan harga yang menarik

RESEPI ESP BLENDED


Well, ramai yang sukakan ESP bukan sahaja disebabkan banyak khasiat dan kebaikan, tetapi juga disebabkan rasanya yang sedap. Tetapi ada jugak yang tak boleh minum ESP begitu sahaja. Ikut tekak masing-masing kan..

Saya akan share pelbagai resepi ESP yang anda boleh cuba di rumah. Sangat senang dan mudah untuk anda buat sendiri.

Selain daripada air kosong, anda juga boleh minum ESP dengan gabungan minuman-minuman seperti :

1. Jus buah - recommended jus oren.
2. Ribena
3. Nestle Bliss Yogurt Drink
4. Low Fat Milk
5. Air Soy
6. Air Milo



Anda juga boleh mencuba minum ESP bersama dengan Performance Drink Shaklee. Kalau saya memang suka campur dengan PD. Sangat menyegarkan. Lebih-lebih lagi kalau sejuk-sejuk.




Cara untuk minum ESP adalah :

1. Masukkan air kegemaran anda ke dalam bekas minuman atau shaker. Pastikan air tersebut suam atau sejuk sahaja. Kemudian masukkan 1 sudu besar ESP ke dalam air dan shake sehingga sebati. Kemudian bolehlah minum seperti biasa.

Selain itu anda juga boleh buat ESP BLENDED dengan air kegemaran anda. Caranya :
1. Masukkan ais ke dalam blender. Masukkan 1 sudu atau 2 sudu ESP, kemudian masukkan sedikit low fat milk dan kemudian masukkan buah-buahan kegemaran anda seperti KURMA, BUAH NAGA, BUAH RASBERI. Kemudian, masukkan sedikit air dan blend sehingga adunan sebati. Boleh dinikmati sejuk-sejuk.

Menarik bukan. anda boleh cuba resepi ESP ini mengikut kreativiti anda.

Oppss.. ada satu lagi.. ESP juga boleh dinikmati bersama dengan CINCH SHAKE SHAKLEE untuk weight management. Sangat membantu untuk anda yang sedang berdiet kerana ia sangat mengenyangkan.
Kalau tak percaya, anda patut cuba hari ini. Lebih-lebih lagi sekarang ESP tengah terlajak laris.



Berminat?? boleh hubungi saya untuk dapatkan produk kegemaran anda

Lady Sue Rauf
sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

4 JENIS MAKANAN YANG BOLEH MERANSANG PENGHASILAN SUSU IBU

Sesetengah wanita mendapati mereka tidak mempunyai susu ibu yang mencukupi untuk menyusukan bayi mereka dengan jayanya. Makanan yang kita makan sedikit sebanyak mempengaruhi kuantiti susu ibu yang ada. Jadi memahami keperluan nutrisi anda dapat membantu anda untuk mengetahui sama ada anda mempunyai susu ibu yang cukup atau tidak. Selain itu, ibu-ibu kena faham konsep demand vs supply, yang bermaksud lebih kerap bayi anda menyusu, maka lebih banyak susu anda akan terhasil.

Diantara 4 jenis makanan yang membantu dalam penghasilan susu ibu adalah :

MAKANAN KAYA PROTEIN

Secara teori, lebih kerap anda menyusukan bayi, lebih banyak susu anda akan terhasil.Walaubagaimanapun, sesetengah ibu memerlukan ‘bantuan’ untuk menghasilkan kuantiti susu yang banyak. Susu ibu kaya dengan protein, jadi anda memerlukan protein di dalam diet anda untuk membanyakkannya. Anda boleh makan makanan yang kaya protein seperti daging, makanan laut, telur atau makanan berasaskan tenusu. Soya & kekacang juga adalah sumber makanan protein yang baik.



SAYURAN MERAH, JINGGA & HIJAU TUA
MOBI  MotherhoodInternational  menyenaraikan sayuran yang berwarna merah, jingga dan hijau adalah makanan yang boleh meransang penghasilan susu ibu. Warna sayuran merah & jingga itu terhasil daripada beta carotene, salah satu nutrient penting semasa penyusuan susu ibu. Manakala sayuran berwarna hijau kaya dengan mineral, vitamin & enzim.Kesemua ini bukan sahaja dapat meransang penghasilan susu tetapi membantu bayi untuk kekal sihat & cergas. Lobak merah, ubi bit, keledek, keladi adalah contoh terbaik sumber makanan yang kaya dengan carotene. Sayur bayam, brokoli,kucai adalah salah satu sumber makanan berwarna hijau.Vitamin A di dalam sayuran jingga dan merah dapat memberi kebaikan kepada mata anda dan juga bayi, melindungi penglihatan dan menjauhi daripada jangkitan mata.
Vitamin B di dalam sayuran hijau pula kaya dengan asid folik dan membantu untuk kesihatan saraf. Selain itu, vitamin B membantu ibu-ibu untuk mengawal tekanan dan stress.

 MAKANAN TINGGI SERAT
Anda memerlukan kalori yang banyak untuk menghasilkan susu ibu yang secukupnya. Makanan tinggi serat selalunya membantu anda untuk menghasilkan kalori tambahan yang anda perlukan. Pilihlah makanan serat seperti oat, pasta atau roti. Anda juga boleh mendapatkan serat daripada kentang. Makanan tinggi serat ini selain membantu meningkatkan penghasilan susu ibu, ia juga membantu mengatasi masalah sembelit.


MAKANAN TINGGI KALSIUM
Salah satu komposisi susu ibu adalah kalsium. Anda memerlukan kalsium yang mencukupi untuk membantu anda menghasilkan susu ibu yang mencukupi. Anda boleh mendapatkan kalsium daripada tofu, keju, susu atau yogurt. Kalsium membantu untuk kesihatan tulang yang berpanjangan kerana penyusuan bayi sedikit sebanyak menyusut ketika anda menyusukan bayi. Penyusuan bayi mengubah cara badan anda menyerap kalsium yang mana ia menyumbang kepada penyusutan jisim tulang untuk beberapa bulan pertama penyusuan bayi. Jadi sangat penting untuk anda mengambil makanan tinggi kalsium di dalam diet anda. Selain kesihatan tulang, kalsium juga penting untuk kesihatan gigi. 



Berminat dengan SET PENYUSUAN SHAKLEE yang lengkap dengan Vitamin B Complex, Vitamin C, Multivitamin dan Multimineral, Protein & Kalsium?? 
boleh hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa. 
Lady Sue Rauf : sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com 
facebook : Lady Sue Rauf 
facebook page : ALMARI VITAMIN 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

10 SEBAB KENAPA RAMAI ORANG SUKA SANGAT DENGAN SHAKLEE NI.

 Ramai yang tanya saya kenapa sekarang ni ramai sangat orang jadi ahli Shaklee.. well boleh dikatakan sana sini orang bersembang tentang Shaklee.. ha.. kalau nak tahu apa sebabnya.. cuba baca 10 sebab di bawah. actually banyak lagi sebab kenapa orang suka.. tapi ini adalah top 10 reasons la.. kalau tak percaya.. cuba tanya dengan pengedar Shaklee yang lain.. saya pasti mereka akan bagi jawapan yang sama..

10 sebab kenapa ramai orang suka sangat dengan SHAKLEE nih adalah :

1.Nak daftar ahli sangat mudah dan murah iaitu RM 65 sahaja (tidak termasuk kos pos untuk member kit). Keahlian pula seumur hidup. Tak perlu modal besar, tak perlu nak buat loan bank, tak perlu nak beli stok bagai.
2.Bila jadi ahli, kita dapat diskaun untuk produk-produk dia dalam 15-20%. Lepas tu, setiap bulan ada promosi produk yang kita boleh dapatkan dengan harga yang sangat murah dan berbaloi.
3.Kalau dah jadi ahli terpulang kepada kita, samaada nak jadi ahli untuk makan sendiri atau nak buat bisnes sambil-sambil tambah kewangan keluarga pun boleh.
4.Shaklee pulak ada banyak killer product dan pelbagai set kesihatan untuk semua golongan umur dari kecik sampai la besar. Contohnya Shaklee ada set kecantika, set mengandung, set kurus, set berpantang, set kanak-kanak, set kesuburan dan macam-macam set lagi yang ada.
5.Shaklee pulak sentiasa ada jaminan untuk produknya kerana Shaklee ada pusat research dia sendiri. Sebelum nak hasilkan produk, team R&D Shaklee akan study betul-betul, dapatkan paten, dapatkan sijil halal bagi menjamin kualiti produknya.
5.Shaklee yang dah 50 tahun bertapak sangat mementingkan penggunanya terutama sensitiviti orang Islam. Sijil HALAL akan dikeluarkan oleh ISA (Islamic Services of America http://www.isaiowa.org/) yang mana sudah diiktiraf oleh pihak JAKIM.Jadi gunakan Shaklee tanpa was-was
6.Bagi yang ingin serius berbisnes dalam SHAKLEE, sistem marketingnya sangat adil dimana semua orang mempunyai peluang sama rata untuk berjaya dalam Shaklee. Semua ada peluang untuk menjana kewangan 2 angka, 3 angka, 4 angka, 5 angka malah 6 angka pun ada. Dalam sistem Shaklee tiada istilah dowline mengkayakan upline ini kerana downline pun boleh mencapai pangkat yang lebih tinggi daripada upline-nya.
7.Shaklee menawarkan 3C kepada ahlinya yang layak iaitu  CASH BONUS, CAR BONUS, CONVENTION atau percutian dalam negara atau luar negara. Alhamdulillah saya sendiri sudah merasa ketiga-tiga C ini. Bagi yang layak, cash & car bonus akan diperolehi setiap bulan manakala Convention atau percutian diadakan setahun sekali. Bagi yang beragama Islam, percutian Umrah juga ditawarkan kepada yang layak.
8. Selain itu juga, banyak jugak insentif lain yang ditawarkan kepada pengedar Shaklee yang sah dan layak. Insentif selalunya berbentuk cash bonus, product voucher dan lain.
9. Shaklee jugak menyediakan latihan, bengkel, kelas-kelas nutrisi kepada pengedarnya yang sah. Setiap bulan Shaklee akan mengadakan latihan di negeri-negeri berlainan di Malaysia.
10. Dan yang paling penting, support group yang istimewa especially sesiapa yang jadi ahli di bawah jaringan kami akan ada access kepada support group yang SUPER ISTIMEWA yang mana ramai orang teringin nak masuk. Ini kerana support group ini memainkan peranan penting kerana dalam jaringan kami banyak tips-tips menarik, rahsia kejayaan untuk mengembangkan lagi bisnes Shaklee dikongsikan bersama. Dan tips ini adalah eksklusif yang mungkin tiada dalam jaringan yang lain.

Ini adalah diantara 10 sebab kenapa ramai sangat orang suka dengan Shaklee sekarang. Boleh dikatakan fenomena Shaklee. Dan kebanyakan yang jadi ahli sangat tertarik kepada keberkesanan produk dan marketing plannya yang sangat adil. Bersedia untuk mengubah kehidupan anda?? Dengan Shaklee pasti ada jalan untuk anda.. ramai yang dah berjaya dan terbukti, pasti ada rezeki untuk anda juga.

Berminat untuk mendaftar jadi ahli?? boleh hubungi saya
Lady Sue Rauf sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
Instagram : ALMARIVITAMIN

Dapatkan Pengedar Shaklee di seluruh Malaysia & Brunei Darussalam

Bagi anda yang suka mendapatkan produk Shaklee secara COD, anda boleh menghubungi pengedar-pengedar yang sah yang berada di sekitar kediaman anda.Sambil-sambil tu boleh dapatkan khidmat konsultasi sekali. Nak jadi ahli pun boleh..



PENGEDAR SHAKLEE SELURUH MALAYSIA & BRUNEI DARUSSALAM


JOHOR BAHRU

Pontian
Nur Nazihah (0107663485)
FB Page : KEDAI CIK NAB
Blog : http://kedaiciknab.blogspot.com
Instagram : kedaiciknab

Johor Bahru
Nurul Husna Dali (017-718 7881)
FB page: Husna Healthy & Beauty
Blog: http://husnahealthybeauty.blogspot.com/

Batu Pahat
Juwareha Ishak (0197445175)
FB Page: VITALUV
Blog: http://vitaluv.blogspot.com

Skudai
Nor Izwani Binti Daud (0133941605)
 ID : 908282
 FB Page : Izwani Daud / Anjung Vitamin Sihat (Fanpage)


KEDAH

Kedah
Ruby Harun (019-5690004)
FB Page : Beauty Daisy
Blog : http://beautydaisy.blogspot.com
Instagram : beautydaisy84

Ema Bakri (012-225 5011)
FB Page: Suplemen Famili Sihat 
Blog: http://suplemenfamilisihat.blogspot.com
COD: Sg Petani, Gurun, Yan

Kulim,Mahang,Selama,
Fadil Shafridiana (010-4641897/010-3872408)
FB Page : Fadilmaizatulshafridiana


KELANTAN

Jeli,Tanah Merah,Machang,Pasir Mas,Kota Bharu
Nur Shyda Harun (0174107885)
FB PAGE : Anggerik Desa Online Store


MELAKA
Melaka Tengah ( Bandar Melaka )
Irwati binti Azami (016-6706183 / 011-19382466)

Zariah Juss (012-8475100)


NEGERI SEMBILAN
Rembau Most Wanted
NUR AZLIZAN AZAZIAN (018-2579795)
FB Page : SUPLIMENT TERBAIK

Port Dickson
FuzianiPuad (013.2720888) | Fuez (013.2007700)
FB Page           : Pocket Vitamin
Blog                : http://pocketvitamin.blogspot.com


PERAK
Hutan Melintang
Nur Nadirah Binti Baharudin (017-6909462)

Taiping
Mazlin Binti Mahamudin (017-5500757)
FB Page : My e-Shaklee

Teluk Intan
FuzianiPuad (013.2720888) | Fuez (013.2007700)
FB Page           : Pocket Vitamin
Blog                : http://pocketvitamin.blogspot.com


PERLIS

Perlis
Nur Nazihah Ahmad (010-7663485/010-7603485)
FB Page : KEDAI CIK NAB
Blog : http://kedaiciknab.blogspot.com
Instagram : kedaiciknab

Nurul Husna Dali (017-718 7881)
FB page: Husna Healthy & Beauty
Blog: http://husnahealthybeauty.blogspot.com/

Dhirnafira  (013-4777448)

Ema Bakri (012-225 5011)
FB Page: Suplemen Famili Sihat
Blog: http://suplemenfamilisihat.blogspot.com


PULAU PINANG
Bayan Lepas
Nurul Ayuni Binti Shafie
FB : VITAMIN CIK KETAM
Instagram : ayunishafie


SABAH
Kota Kinabalu
Herisa Philip Lugo (012-8936990)
FB Page : Sasa Boutique
FB : Sasa Siew

Labuan
Mahyun Mahbang (019 8179215)
FB Page : MULYA VITAMIN
Instagram : mahyunm

SARAWAK
Kuching
Ermida Binti Ngatdiman   (016-8959738)
FB Page : zeemieyzal beauty
FB : Amy Ermieyda Ngatdiman

Siti Aishah Binti Abdullah (016-8548826)
FB : Maduchoclate bella

Khairunnisa Mahrop (019-9700454)
FB : Beauty Secret

Miri
Ni Na Hairani (010.982.76.46)
FB Page : Ni Na Hairani/QShaklee

Sibu
Herisa Philip Lugo (012-8936990)
FB : Sasa Siew
FB Page : Sasa Boutique

Mukah/Balingian/Dalat
Herisa Philip Lugo (012-8936990)
FB : Sasa Siew
FB Page : Sasa Boutique


SELANGOR
Klang
Hanisah (019.206.7842)
FB Page : My Hafiy Outlet
Blog : http://myhafiyoutlet.blogspot.com/

Klang/Port Klang
Nur Nadirah Binti Baharudin (017-6909462)

Nor Hafizah Abd Muttalib (019-2119262)
FB Page : Anoy Pokkonoy

Shah Alam
Nur Nazihah (0107663485) FB Page : KEDAI CIK NAB
Blog : http://kedaiciknab.blogspot.com
Instagram : kedaiciknab

Hanisah (019.206.7842)
FB Page : My Hafiy Outlet
Blog : http://myhafiyoutlet.blogspot.com/

Ija Ramli (013 5150155)
FB Page : auravitamin.com 
Blog : http://ohvitaminmama.blogspot.com
www.auravitamin.com

Puncak Alam/Saujana Utama
Ija Ramli (013 5150155)
FB Page : auravitamin.com 
Blog : http://ohvitaminmama.blogspot.com
www.auravitamin.com

Kelana Jaya
Ija Ramli (013 5150155)
FB Page : auravitamin.com 
Blog : http://ohvitaminmama.blogspot.com
www.auravitamin.com

Petaling Jaya
FuzianiPuad (013.2720888) | Fuez (013.2007700)
FB Page           : Pocket Vitamin
Blog                : http://pocketvitamin.blogspot.com

 
KUALA LUMPUR

Bangsar, Pantai Dalam
Munzir  (013 5150151)
FB Page : auravitamin.com 
Blog : http://ohvitaminmama.blogspot.com

Hanisah (019.206.7842)
FB Page : My Hafiy Outlet
Blog : http://myhafiyoutlet.blogspot.com/

Cheras/Ampang
Mazliana Mazlan (0124363055)
FB : Mazliana Mazlan / Mazril Closet

Sungai Besi, Bandar Tasik Selatan
Sari albakri (012 3117349)
FB Page: vitamin Suri Shoppe & aiyang disayang
Blog: http://aiyangdisayang.blogspot.com/


BRUNEI DARUSSALAM
Ni Na Hairani (010.982.76.46)
FB Page : Ni Na Hairani/QShaklee


Anda boleh menghubungi pengedar di atas untuk mendapatkan produk Shaklee Kegemaran anda. Kalau ada yang nak jadi ahli pun boleh daftar dengan mereka dan anda akan mendapat ID Keahliaan dengan kadar yang segera.

Alfalfa dan Vitamin C rawat masalah resdung dan sinus

Saya ni kan memang ada masalah resdung atau sinus dari zaman muda remaja lagi. Saya tak pasti la sejak bila zaman kegemilangan sinus saya ni, tapi satu yang saya pasti kalau dulu setiap pagi mesti bangun tidur bersin dan hidung selsema. Setiap hari kalau masuk ofis atau kawasan berhawa dingin mesti hidung tersumbat dan selsema. Setiap kali pergi refleksologi, mesti tukang urut akan kata awak sinus ni. Sabo jer la.
Kalau penghidap resdung, mesti akan tahu betapa seksanya kalau hidung, mata, telinga, muka rasa gatal dan rasa macam ada benda merayap jer kat muka.
Tetapi sekarang tak lagi..Alhamdulillah, itu kisah silam.. Sinus atau resdung saya akan datang masa-masa tertentu sahaja. Maksudnya bukan setiap hari macam dulu lagi. Satu perubahan yang baik untuk diri saya.
Nak tahu apa yang saya amalkan??

Saya amalkan Vitamin C & Alfalfa Complex. Alhamdulillah sangat membantu.

Vitamin C ni sejenis vitamin larut air dan tak boleh dihasilkan oleh badan kita. Jadi untuk mendapatkan Vitamin C kita perlu mengambilnya dari sumber makanan yang ada. Vitamin C membantu untuk meningkatkan sistem imun badan dan mengawal masalah elergi. Selalunya penyakit resdung ni berkait dengan masalah lain seperti asma, ekzema, elergik dan lelah. Jadi Vitamin C ini secara tidak langsung membantu mengurangkan simptom asma. Vitamin C adalah antioksidan yang membantu sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik dah membantu sel darah putih untuk menghalang serangan bakteria dan kuman yang boleh menjadi punca kepada resdung.

Alfalfa pula adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi seperti Vitamin K,A, C, Niasin, Riboflavin, Asid folik, kalsium, magnesium, zat besi dan banyak lagi. Alfalfa berfungsi untuk mencuci hati, darah dan usus.Ia adalah makanan yang sangat beralkali dan boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid. Selain itu ia boleh membuang toksin dari badan, membersihhkan hati, kolon, darah, mencantikkan kulit dan otot.Alfalfa juga bertujuan untuk melawan alahan yang mana ia memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kuraP, bau badan dan ulat air dengan berkesan.



Banyak lagi khasiat Vitamin C & alfalfa yang berguna untuk kesihatan manusia. anda boleh baca post saya yang sebelum mengenai khasiat Vitamin C & ALFALFA di sini  - Khasiat Vitamin C & Alfalfa  & Alfalfa Rawat Keputihan.

Selain Vitamin C, suplemen lain yang boleh membantu untuk merawat masalah resdung ini adalah Garlic Complex, Zinc Complex & Nutriferon.

Garlic adalah antibiotik yang selamat dan semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka masa panjang bagi meningkatkan sistem imun badan, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman.

Zinc Complex juga boleh membantu meningkatkan sistem imun dan menghalang jangkitan penyakit. Selain itu zinc mampu untuk memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat. Anda boleh baca tentang khasiat zinc yang lain di sini - Cukupkah Zinc anda ?

Nutriferon juga salah satu kegemaran saya kerana ia memang membantu kami sekeluarga terutamanya anak-anak saya. Nutriferon dapat mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari. Ia boleh meransang sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh kuman dan virus yang menjadi punca penyakit. Anda boleh baca pengalaman peribadi saya tentang keberkesanan Nutriferon di sini - Nutriferon legakan batuk, demam & selsema.

Jadi sekiranya anda penghidap resdung atau sinus yang teruk, anda harus cuba amalkan Vitamin C, Alfalfa dan suplemen lain ini yang boleh membantu untuk merawat masalah resdung anda.Kebetulan bulan ini kita ada promosi Alfalfa Complex. Anda boleh dapatkan Set Resdung dengan harga yang istimewa.

Jangan biarkan masalah resdung anda menganggu kehidupan seharian anda. Rawatlah ia segera!

Berminat?? boleh hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa.
Lady Sue Rauf | Shaklee ID 860721
sms.whatsapp.email : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Collagen, ESP, Vitamin C dan Zink bantu rawat luka caesarean.

Jika diberi  pilihan pasti ibu-ibu semua akan memilih untuk melahirkan secara normal. Tetapi, kadang-kadang keinginan mungkin tidak akan tercapai atas sebab-sebab tertentu. Caesarean atau melahirkan anak secara pembedahan mungkin mimpi ngeri bagi sesetengah ibu. Tidak kurang juga, ada ibu-ibu yang memilih caesarean sebagai pilihan untuk melahirkan anak mereka. Walau apa pun pilihan anda saya tetap menghormatinya. Tidak ada salah melahirkan anak dengan apa cara sekalipun. Yang penting anak yang lahir nanti sihat, sempurna sifatnya, comel dan yang penting menjadi anak yang soleh & solehah sebagai bekal kita di akhirat nanti.
Berbalik kepada topik kita hari ini, perkara yang sering menjadi ketakutan para ibu-ibu adalah keadaan selepas pembedahan itu sendiri. Sebagai contoh macam mana nak berpantang, macam mana nak jaga luka pembedahan, bagaimana nak cepatkan pemulihan luka dan sebagainya. Daripada pengalaman saya sendiri yang sudah 2 kali melahirkan secara caesarean, suplemen Shaklee sendiri banyak membantu saya. Sewaktu melahirkan anak pertama saya masih belum berjinak-jinak dengan Shaklee. Berpantang pun menggunakan herba-herba. Secara jujurnya caesarean kali pertama adalah kaedah cuba jaya kepada saya. Saya tak berani nak pegang luka pembedahan tersebut, seram nak tengok luka jahitan di perut. First experience katakan. Saya kenal Shaklee sejak umur anak saya 8 bulan macam tu. waktu tu, saja cuba-cuba set menyusu. Macam best pulak kan. Dari situ saya nampak ada set berpantang juga dan boleh digunakan oleh ibu secara pembedahan jugak. Bermulalah episod saya bercinta-cinta dengan produk Shaklee sebab disamping nak makan untuk menyusu anak, saya nak juga luka caesarean saya pulih bukan sahaja luaran tetapi dalaman jugak. Sebab yang luaran kita boleh nampak tapi luka dalaman kita tak pasti keadaan dia macam mana.
Untuk anak pertama saya cuba ESP, VITAMIN C & ZINC di samping set menyusu yang lain seperti B COMPLEX & ALFALFA.Waktu ni Collagen Powder belum ada di pasaran lagi. Biarpun agak lambat tapi saya tetap tawakal untuk teruskan pemulihan luka caesarean saya walaupun bagi sesetengah orang cukupla tempoh 6 bulan untuk pemulihan. Bagi saya, biarlah pemulihan itu berterusan sebab kita tak tahu kadar pemulihan bagi setiap orang tu macam mana. Ini untuk keselesaan kita dikemudian hari jugak. Badan kan nak pakai lama, jadi kena jaga betul-betul. Jadi bila lahir anak kedua secara caesarean jugak, tanpa berfikir panjang saya tambah Collagen Powder dalam senarai makanan berpantang saya. Dan jika dibandingkan luka pembedahan kali kedua lebih cepat pulih daripada luka pembedahan yang pertama. Jadi mari kita lihat apa fungsi vitamin ini semua.
ESP - makanan berprotein sumber daripada non-gmo soya. fungsi dia untuk pemulihan sel kulit yang rosak. jadi dalam kes ini, fungsi dia untuk memulihkan rahim & luka caesarean luar dan dalam. hasilnya luka akan lebih 'comel' sebab ia mengurangkan kesan parut. bukan sahaja bagus untuk kulit tau tapi bagus juga untuk rambut, kuku dan mengembalikan tenaga ibu-ibu selepas bersalin. Susu ibu pun meriah bila mengamalkan ESP ni.
VITAMIN C 500mg - fungsi dia untuk menguatkan sistem imun supaya tak berlaku jangkitan pada luka tersebut. Selain itu, vitamin c - vitamin cantik sudah pasti tujuannya adalah untuk mencantikkan kul & memulihkan luka pembedahan dengan cepat. Macam bekas jerawat jugak kan, orang makan vitamin c sebab nak kurangkan bekasnya. Sama la jugak  fungsinya untuk kurangkan kesan parut. Jadi vitamin c ni kalau bekerjasama dengan ESP memang sesuai sangat la.


ZINK - bila diambil bersama dengan vitamin c, ia akan meningkatkan lagi kesan kedua-duanya. Zink membantu untuk meningkatkan sistem imun badan dan menghalang infeksi penyakit.Bila makan zink, luka akan cepat kering dan kulit akan lebih cepat 'bercantum'. Contoh makanan pantang yang kaya zink adalah ikan haruan. Tapi kalau susah sangat nak carik ikan haruan ataupun tak mampu nak telan pati ikan haruan tu, telan jer sebiji zink, inshaALLAH sangat membantu. Lagipun tak berbau hanyir.
COLLAGEN POWDER - membantu untuk menghasilkan kolagen dalam badan.Bermanfaat untuk melembapkan kulit dan mengekalkan elastisiti kulit supaya tidak mengendur. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan membantu mengurangkan parut. Membantu tisu-tisu tubuh untuk kekal dalam keadaan baik dan melambatkan penuaan.

Semua di atas bukan sahaja boleh diambil oleh ibu-ibu yang melahirkan secara pembedahan tetapi boleh juga diambil oleh ibu-ibu yang melahirkan anak secara normal.
Kalau anda semua tak percaya, boleh cuba hari ini. Berpantang la dengan suplemen Shaklee. Lagipun berbaloi untuk dicuba sebab ada side effect yang lain seperti kulit cantik & cerah, badan bertenaga, susu badan meriah. Pendek kata, anda gembira, suami bahagia, anak pun ceria. Berbaloi tau !!


Berminat?? boleh hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa.
Lady Sue Rauf - Shaklee ID 860721
sms.whatsapp.emel : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
Instagram : almarivitamin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

VIVIX untuk kekal awet muda

Vivix adalah suplemen terbaik yang dihasilkan oleh Shaklee hasil daripada kajian & penyelidikan bertahun-tahun.

Kenapa Vivix terbaik?
Ramuan Vivix menunjukkan 4 kesan positif kepada sel badan manusia iaitu :

1. Melindungi dan memperbaiki sel yang rosak disebabkan oleh pelbagai faktor seperti pencemaran, pemakanan, cara hidup yang tidak sihat dan sebagainya.
2. Membantu untuk melambatkan penuaan. Pernah dengar tak, umur masih muda tetapi bila buat pemeriksaan kesihatan, sel di dalam badan menunjukkan yang badan kita lebih berusia daripada umur kita. Ini disebabkan kemerosoton sel di dalam badan. Dengan mengamalkan VIVIX, ia membantu untuk mengekalkan keremajaan bukan sahaja luaran tetapi dalaman.
3. Membantu untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel yang mendorong kita untuk kekal cergas sihat dan bertenaga.
4. Melambatkan pembentukan protein AGE (ADVANCE GLYCATION END PRODUCTS
- wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_glycation_end-product) yang boleh menyebabkan kerosakan sel.

Dengan erti kata lain, sebenarnya VIVIX ini dapat memelihara kesihatan jantung kita, kesihatan otak, sistem imun, sendi dan otot dan memberi perlindungan antioksidan yang kita perlukan.
Ramuan Vivix terdiri daripada 4 ramuan utama iaitu Anggur Muscadine, Lobak Purple, Elderberry & Polygonum Cuspidatum. Setiap bahan ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri.

  • Anggur Muscadine mengandungi asid ellagik yang berkepekatan tinggi yang mempunyai ciri-ciri pencegah kimia penyebab kanser, ani virus & anti bakteria.
  • Lobak Purple pula sumber terbaik Vitamin A yang tinggi dengan kandungan antioksidan. Kandungan asid klorogenik di dalam lobak purple ini mampu untuk mengurangkan risiko diabetes. Anthocyanins yang bertanggungjawab pada warna merah, hijau dan ungu pada sayur-sayuran dapat mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Elderberry pula berkesan untuk mengubati simptom flu, selsema dan elergik. Berry mengandungi flavonoids  dapat meningkatkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Ekstrak elderberry dapat memberi kesan anti radang yang boleh mengurangkan simptom sakit otot, sakit demam, jangkitan yis, asma, batuk, sesak hidung dan dada dan juga diabetes.
  • Polygonum Cuspidatum pula dapat merendahkan tekanan darah, meningkatkan tenaga dan mampu untuk mengurangkan berat badan.Vivix digemari oleh golongan dewasa kerana dapat membantu mereka untuk kekal bertenaga.Testimonial daripada pelanggan saya mendapati pengambilan VIVIX mampu mengurangkan sakit lutut mereka, daripada solat duduk mereka sudah boleh solat berdiri seperti biasa. Ada juga pelanggan saya yang memberi maklumbalas, dengan pengambilan Vivix ramai yang perasan dirinya nampak lebih muda, ceria dan bertenaga. Alhamdulillah, saya gembira dengan perubahan yang mereka alami.

Kesimpulannya, Vivix dapat membantu untuk kekal awet muda bukan sahaja luaran tetapi juga dalaman. Disamping itu ia dapat membantu dari segi kesihatan secara menyeluruh. Vivix bukan sahaja sesuai untuk pesakit diabetis, jantung, kanser, sakit otot & sendi tapi untuk yang ingin kekal aktif, muda remaja digalakkan mengambil VIVIX.

Rebut peluang untuk mendapatkan VIVIX dengan harga promosi istimewa NOVEMBER ini.



Berminat?? boleh hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa.
Lady Sue Rauf sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.