follow di INSTAGRAM @almarivitamin

follow di INSTAGRAM @almarivitamin
Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Search This Blog

Loading...

Omega untuk sel-sel otak anak-anak berhubung

Omega guard adalah diantara suplemen favorite saya. Dari sebelum mengandung, masa mengandung, masa berpantang, dah habis pantang sampai sekarang memang tak pernah tinggal. Secara ringkasnya Kebaikan Omega untuk ibu mengandung, berpantang dan menyusukan bayi:


  • membekalkan khasiat EPA & DHA untuk perkembangan otak dan mata bayi semasa dari dalam kandungan lagi. Boleh diteruskan pengambilan selepas melahirkan anak.
  • image : credit to Google
  • Omega Guard juga boleh diberikan kepada anak-anak sejak mereka berusia setahun lagi. hasil daripada pengambilan Omega membantu untuk menyokong perkembangan mental mereka membantu sel-sel otak mereka akan berhubung. Hasil daripada pengambilan Omega jugak kanak-kanak atau student lebih fokus dan mudah ingat apa yang mereka belajar.
  • membantu ibu untuk rasa 'panas' dalam berpantang. Jadi badan takder la sejuk-sejuk dan tak mudah masuk angin. ️klik sini untuk khasiat SET PANTANG SHAKLEE.
  • membantu ibu-ibu untuk menurunkan berat badan dengan menyingkirkan lemak jahat yang tidak diperlukan oleh badan. ️ 
  • membantu untuk menguatkan daya ingatan dan mencegah masalah lupa-lupa maklumlah lepa beranak banyak urat putus. 
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan


Banyak lagi khasiat OMEGA GUARD shaklee ni. Bukan sahaja sesuai untuk ibu-ibu tetapi kanak-kanak dan kaum lelaki pun boleh mengambil Omega Guard ini.



Berminat?? Boleh hubungi saya untuk pembelian produk dan menjana pendapatan.
Lady Sue Rauf
sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
Instagram : almarivitamin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Promosi Februari 2015 - Tulang kuat Bak Superman, Gula-gula sihat untuk Kanak-kanak

Anda semua mesti tak sabar nak tahu apa promosi bulan Februari 2015 ni kan. Yang bestnya, bulan ni kita ada 4 produk yang ada promosi istimewa. Memang sesuai sangat dengan musim perayaan kan. Maklumlah musim perayaan ramai yang suka bercuti, jenjalan tengok tempat orang, mesti banyak berjalan kan. Kadang-kadang bila banyak sangat berjalan, kaki jadi lenguh, lutut jadi sakit. Jadi promosi bulan Februari ni memang awesome la untuk kaki jalan, backpacker, mak ayah, traveller dan yang seangkatan dengannya.




Promosi Awesome Februari kita ada :
  1. Ostematrix - sumber kalsium terbaik anda. Lebih baik daripada minum susu segelas. Dilengkapi dengan Vitamin D & Magnesium untuk meningkatkan lagi penyerapan kalsium dalam badan anda. Kalau kaki lenguh, badan rasa penat, lutut rasa sakit, saya cadangkan anda amalkan Ostematrix sebelum tidur. InshaAllah bangun pagi esok rasa segar jer. Sesuai jugak untuk mak ayah kita yang sering sakit lutut dan tak boleh nak solat berdiri.
  2. Vitalea - multimineral & multivitamin yang lengkap dengan zat besi. Menyokong keperluan nutrisi harian anda. Must have item in your supplements list. Vitalea ni antara signature produk shaklee. 
  3. Advance Joint health tablet - menyokong kekuatan tulang dan sendi. Sesapa yang ada masalah lutut, sendi, kaki ini produk yang sesuai untuk anda. Boleh diambil bersama ostematrix shaklee. Advance Joint Health Tablet (AJHT) juga membantu untuk melegakan radang pada sendi dan memberi 'kusyen lembut' supaya melancarkan pergerakan antara sendi.
  4. Vitalea for Children- di atas sambutan yang menggalakkan bulan lepas, jadi promosi vitalea for children dilanjutkan bulan ini.. Sesuai utk kanak-kanak dan golongan yang susah nak telan tablet. All nutrients in one tablet dan berperasa anggur.Vitalea for Children ini dah ditambah baik formula dia dan makanan tambahan lengkap untuk kanak-kanak sebab ada kalsium

Berminat?? Boleh hubungi saya untuk pembelian produk dan menjana pendapatan.
Lady Sue Rauf sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
Instagram : almarivitamin

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tips Perut Kempis dalam masa seminggu boleh pakai jeans lama

Nak tahu tips untuk kempiskan perut tak ?? dalam masa seminggu boleh hilang sehingga 2 inci.

Lepas habis berpantang, rasa macam lambat sangat perut nak kempis. Cuba sarung jeans lama, masih tak muat. frust jer bila dah sarung, masih stuck kat perut. Lepas tu saya try tukar rutin pengambilan omega & lecithin saya. Sebelum ini saya tak konsisten. Jadi bila saya konsisten ambil omega, lecithin & alfalfa, saya nampak perubahannya. Dalam masa seminggu saya dah hilang 2 inci dan dah boleh sarung jeans lama saya. Alhamdulillah happy sangat.
Caranya senang jer.. setiap hari saya ambil 10 biji Alfalfa, 6 biji Omega & 6 biji Lecithin.
Disamping tu juga saya detox dengan Herblax secara mingguan. 
Saya ambik Omega bukan sahaja untuk turunkan berat badan tetapi untuk kuatkan memori juga. Di samping tu, kesan baik daripada Omega jugak dapat kat baby sebab saya menyusukan bayi. Secara tak langsung baby akan dapat sumber EPA & DHA untuk perkembangan mental mereka.

okay, nak tahu tak bagaimana Omega Guard, Lecithin & Alfafa membantu untuk kempiskan perut ??

Omega Guard - membantu untuk membakar lemak-lemak yang tidak diperlukan oleh badan. Omega juga membantu untuk menyingkirkan kolestrol jahat yang menjadi punca penyakit seperti darah tinggi. Omega juga membantu untuk mengelakkan risiko penyakit darah tinggi, strok, serangan sakit jantung.
Lecithin - membantu untuk memecahkan lemak kepada molekul kecil supaya mudah untuk disingkirkan daripada badan. Selain itu Lecithin juga elok untuk pelajar kerana ia membantu untuk menguatkan memori.
Alfalfa - sebagai sumber fiber untuk menyerap lemak-lemak yang telah dipecahkan dan disingkirkan daripada badan kita. Alfalfa juga membantu untuk menyingkirkan toksin yang menjadi punca penyakit. Selain itu, alfalfa membantu untuk rasa lebih kenyang. Alfalfa ni jugak banyak kebaikan lain seperti membantu wanita dalam masalah keputihan, bertindak sebagai kacip fatimah untuk wanita. Kalau nak tahu apa lagi kebaikan Alfalfa dalam kehidupan 'bersuami isteri" jemput baca post saya yang terdahulu Rahsia Alfalfa Complex
Herblax - membantu untuk detoks dan menyingkirkan toksin yang melekat di usus. Disarankan untuk detoks sekurang-kurangnya seminggu sekali atau sebulan sekali.




Berminat?? Boleh hubungi saya untuk pembelian produk dan menjana pendapatan.
Lady Sue Rauf whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
IG : almarivitamin


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tips hamil dengan GLA Complex Shaklee semudah ABC

Kalau anda nak tahu, ramai wanita suka GLA Complex bukan sahaja untuk kecantikan tetapi ia juga mengandungi seribu satu kebaikan. Disamping untuk kecantikan kulit, rambut dan kuku, ia juga membantu mengawal masalah sengugut. Untuk tahu lebih banyak lagi tentang kebaikan GLA Complex, anda boleh baca post terdahulu di link ini Kebaikan GLA Complex


GLA Complex juga mampu meningkatkan kesuburan seseorang wanita. Sekiranya anda mengalami masalah period yang tidak stabil setiap bulan, digalakkan anda untuk mengambil GLA Complex setiap hari untuk menstabilkan masalah period anda. Teruskan pengambilan sehingga kitaran period anda kembali kepada normal. Bagi pengambilan GLA Complex untuk hamil pula, caranya agak berbeza. Anda perlu mengambil GLA Complex pada hari pertama anda datang bulan sehingga hari ke 14 atau 15. Kenapa hari ke 14 atau ke 15? Ini kerana hari ini adalah hari paling subur ataupun hari ovulasi. Untuk mengetahui lagi bagaimana hendak tahu tentang kitaran kesuburan wanita, anda boleh baca artikel daripada Doktor Zubaidi tentang kitaran kesuburan di sini http://bit.ly/1osZi6T .
Disamping itu, anda juga boleh membeli Ovulation Predictor Kit di farmasi untuk mengetahui bilakah tarikh subur anda.

Adakah dengan mengambil GLA Complex sahaja sudah memadai untuk hamil? Sejujurnya ia adalah atas usaha kita sendiri. Kita hanya merancang tetapi TUHAN yang menentukan segalanya. Mengikut daripada testimonial sendiri dan pelanggan saya, ramai yang mengambil GLA Complex berjaya hamil. Ada yang dengan sekali pengambilan sahaja sudah hamil dan ada juga yang mencuba berkali-kali. Yang penting jangan putus asa.

Jangan risau, setiap pembelian daripada saya akan disertakan konsultasi khas cara-cara pengambilan untuk hamil. Sekiranya saya lupa, tolong ingatkan.

Apa yang penting, kita perlu berusaha. Golongan suami pun perlu berikan sokongan moral kepada si isteri. apa yang penting ... kerjasama!!

Sempena bulan Ogos bulan kemerdekaan ini, dapatkan GLA Complex promosi beli 6 percuma 1. Nak 1 sahaja pun boleh. takder masalah.



Berminat?? Boleh hubungi saya untuk pembelian produk dan menjana pendapatan sampingan.
Lady Sue Rauf
sms.whatsapp : 014.888.4894 | emel : ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
Instagram : @almarivitamin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

6 benda WAJIB kena bawak balik kampung


Mesti semua tak sabar nak balik kampung kan?? Selepas sebulan berpuasa, bulan Syawal la bulan yang ditunggu-tunggu sebab masa ni lah berkumpul dengan sanak saudara, makan makanan sedap-sedap, ziarah menziarahi sahabat handai kan. Masa ni jugaklah, kadang-kadang kita mengabaikan kesihatan diri sendiri dan keluarga. Ada yang cirit birit la, demam, batuk, selsema, sakit perut dan macam-macam lagi. Maklumlah, makan sedap-sedap, lepas tu berziarah sana sini, mungkin kita terlalai seketika.

Oleh itu kita harus sediakan payung sebelum hujan. Kata orang mencegah lebih baik daripada mengubati.
Mari kita lihat senarai suplemen yang sesuai untuk dibawa balik kampung nanti.


Anda boleh pilih mana-mana set yang sesuai dengan anda.
  1. Detoks untuk menyingkirkan toksin dan membersihkan usus - DTX Complex @ Herblax  + Alfalfa Complex.
  2. Untuk membakar lemak dan  mengawal kolestrol - Lecithin + Omega Guard + Garlic Complex.
  3. Untuk keselesaan perut, manalah tahu kembung perut ke masuk angin ke kan. - Peppermint Ginger.
  4. Nak glowing cantik jelita di hari raya - Collagen Powder @ ESP + Vitamin C
  5. Untuk kuatkan sistem imun dan mengelak serangan penyakit - Nutriferon + Vitamin C.
  6. Untuk kesihatan secara menyeluruh, sesuai dihadiahkan untuk ibu bapa tercinta - VIVIX. 
Kata orang beringat sebelum lupa.. sama-samalah kita menjaga kesihatan.

 
Berminat?? Boleh hubungi saya untuk pembelian produk dan menjana pendapatan.
Lady Sue Rauf
sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
Instagram : @almarivitamin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

VIVIX Hadiah Kesihatan buat Ibu Bapa Tercinta

Alhamdulillah sejuk hati bila mendengar anak-anak mengambil berat kesihatan ibu bapa mereka.Seringkala saya ditanya dengan soalan "sis, Vivix sesuai tak untuk sakit darah tinggi, saya nak beli untuk mak saya".
Ada juga yang memberi maklumbalas kepada saya "sis, Alhamdulillah sejak ayah saya ambil Vivix, kesihatan dia bertambah baik.. dia pun dah boleh solat berdiri sekarang, syukur sangat-sangat sis".
Alhamdulillah, saya bersyukur sangat-sangat dapat membantu anda semua memperbaiki taraf kesihatan sekeluarga. Kalau dulu, kita sering hadiahkan ibu bapa kita dengan barang-barang seperti pakaian, jam, belanja makan, apa kata kali ini kita hadiahkan pulak dengan "kesihatan". Apa kata orang, mencegah lebih baik daripada mengubati.
Kenapa ramai sangat anak-anak yang suka belikan Vivix untuk ibu bapa mereka?? Mari kita lihat apa kebaikan Vivix.



  1. Vivix dapat membantu mengurangkan risiko penyakit diabetes. Malah daripada testimonial pelangggan hasil pengambilan Vivix, terdapat penurunan bacaan gula di dalam badan.
  2. Vivix juga dapat meningkatkan kesihatan sendi dan buah pinggang. Hasil daripada pengambilan Vivix, di antara testimonial yang saya perolehi adalah, tiada lagi sakit lutut dan alhamdulillah daripada solat duduk, ada yang dah boleh solat berdiri. Syukur sangat.
  3. Vivix juga membantu untuk mencegah serangan kanser. Ini kerana Vivix membantu untuk meningkatkan pertahanan sel-sel badan dan memperbaiki sel-sel rosak. Secara tidak langsung, ia membantu badan untuk 'menolak' sel-sel jahat.
  4. Vivix juga membantu untuk mengurangkan risiko penyakit jantung. Bagi anda yang menghidap darah tinggi, kolestrol tinggi, suka makanan berlemak, Vivix adalah sesuai untuk anda kerana ia dapat membantu mencegah keradangan dan merendahkan tahap kolestrol dalam badan yang menjadi punca kepada penyakit jantung & kardiovaskular seperti strok dan serangan sakit jantung.
  5. Vivix juga dapat membantu meningkatkan kesihatan sistem imun badan. Ia membantu badan kita untuk menangkis serangan penyakit sepert selsema, demam, batuk dan sebagainya.
  6. Vivix juga dapat membantu meningkatkan kesihatan mata dan mencegah penyakit mata seperti glaukoma, katarak dan sebagainya.
  7. Vivix juga membantu mengelak risiko serangan lupa atau Alzheimer. Ini kerana Vivix membantu sel-sel otak untuk berfungsi dengan baik.
  8. Dengan mengamalkan Vivix juga, ia membantu untuk kekal awet muda sebab Vivix bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksidan
Pendek kata, Vivix sesuai untuk kesihatan secara menyeluruh. Sebab itu, ramai yang gemarkannya kerana ia mudah di ambil dan rasanya yang enak iaitu hasil gabungan daripada anggur muscadine, lobak ungu, buah eldeberry dan polygonum cuspidatum (knotweed jepun). Gabungan 4 tumbuhan semulajadi inilah yang menjadikan Vivix cecair yang digemari ramai dan membantu ramai orang meningkatkan kesihatan mereka.

Sempena bulan Ramadhan & Syawal yang bakal tiba ini, apa kata kita hadiahkan Vivix buat ibu ayah kita yang tercinta. InsysAllah, amal bakti yang kita taburkan pada orang tua kita, memastikan orang tua kita sihat sejahtera akan mendapat balasan yang baik di sisi Allah.

Setiap pembelian 2 botol Vivix akan mendapat keahlian PERCUMA.

Jom dapatkan VIVIX anda sekarang!!

Berminat?? Boleh hubungi saya untuk pembelian produk dan pendaftaran ahli.
Lady Sue Rauf sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
Facebook : Lady Sue Rauf
Facebook Page : ALMARI VITAMIN
Instagran : @almarivitamin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

RESEPI ESP BLENDED


Well, ramai yang sukakan ESP bukan sahaja disebabkan banyak khasiat dan kebaikan, tetapi juga disebabkan rasanya yang sedap. Tetapi ada jugak yang tak boleh minum ESP begitu sahaja. Ikut tekak masing-masing kan..

Saya akan share pelbagai resepi ESP yang anda boleh cuba di rumah. Sangat senang dan mudah untuk anda buat sendiri.

Selain daripada air kosong, anda juga boleh minum ESP dengan gabungan minuman-minuman seperti :

1. Jus buah - recommended jus oren.
2. Ribena
3. Nestle Bliss Yogurt Drink
4. Low Fat Milk
5. Air Soy
6. Air Milo



Anda juga boleh mencuba minum ESP bersama dengan Performance Drink Shaklee. Kalau saya memang suka campur dengan PD. Sangat menyegarkan. Lebih-lebih lagi kalau sejuk-sejuk.




Cara untuk minum ESP adalah :

1. Masukkan air kegemaran anda ke dalam bekas minuman atau shaker. Pastikan air tersebut suam atau sejuk sahaja. Kemudian masukkan 1 sudu besar ESP ke dalam air dan shake sehingga sebati. Kemudian bolehlah minum seperti biasa.

Selain itu anda juga boleh buat ESP BLENDED dengan air kegemaran anda. Caranya :
1. Masukkan ais ke dalam blender. Masukkan 1 sudu atau 2 sudu ESP, kemudian masukkan sedikit low fat milk dan kemudian masukkan buah-buahan kegemaran anda seperti KURMA, BUAH NAGA, BUAH RASBERI. Kemudian, masukkan sedikit air dan blend sehingga adunan sebati. Boleh dinikmati sejuk-sejuk.

Menarik bukan. anda boleh cuba resepi ESP ini mengikut kreativiti anda.

Oppss.. ada satu lagi.. ESP juga boleh dinikmati bersama dengan CINCH SHAKE SHAKLEE untuk weight management. Sangat membantu untuk anda yang sedang berdiet kerana ia sangat mengenyangkan.
Kalau tak percaya, anda patut cuba hari ini. Lebih-lebih lagi sekarang ESP tengah terlajak laris.



Berminat?? boleh hubungi saya untuk dapatkan produk kegemaran anda

Lady Sue Rauf
sms.whatsapp : 014.888.4894 | ladysuerauf@gmail.com
facebook : Lady Sue Rauf
facebook page : ALMARI VITAMIN
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.